Itämaisen tanssin kesäfestivaali 2014

Festivaaliopettajat

Festivaaliopettajat

David of Scandinavia

David of Scandinavia

www.davidofscandinavia.com

David of Scandinavia on tanssija, koreografi ja opettaja, joka kiertää ympäri maailmaa. David on syntyjään norjalainen, mutta hänen juurensa ovat Itä-Intiassa. Tällä hetkellä David asuu San Diegossa Yhdysvalloissa, ja hän käy usein Euroopassa ja kotimaassaan Norjassa. David on tanssinut punjabilaisia kansantansseja ja esiintynyt jo lapsuudestaan asti. David tunnetaan tarkasta tekniikasta, taiteellisuudesta ja tulkinnasta sekä musikaalisuudesta. Tanssissaan ja opetuksessaan hän yhdistää tanssi- ja musiikkikoulutustaan sekä kielellistä ja kulttuurista tutkimustaan. David on esiintynyt ja opettanut eri puolilla maailmaa. Suomessa David on vieraillut aiemmin kerran, keväällä 2013 Turussa.

David toimii kouluttajana lukuisissa itämaisen tanssin koulutusohjelmissa, muun muassa omassa DaVid of Scandinavia Dance Academyssaan, ja hän on kirjoittanut ja julkaissut itämaisen tanssin oppimateriaaleja ja artikkeleita, joita on julkaistu kansainvälisissä lehdissä ja verkkojulkaisuissa. Lisäksi David valmentaa säännöllisesti tanssijoita ja tanssiryhmiä esiintymisiin ja kilpailuihin ja tekee heille koreografioita. David on myös toiminut tuomarina itämaisen tanssin kilpailuissa. David on opiskellut itämaista tanssia lukuisten opettajien johdolla eri puolilla maailmaa, ja hänet tunnetaan taitavana estraditanssien, saidin, baladin, shaabin ja khaligin taitajana.

Davidin festivaalikurssit


Outi Boman

Outi Boman

www.outiofcairo.com

Outi on kansainvälisesti arvostettu opettaja ja esiintyjä. Hän on esiintynyt vuodesta 2005 asti oman bändinsä kanssa Kairossa, Egyptissä. Outin kokemus Egyptin tanssilavoilta näkyy hänen opetuksessaan ja hän onkin tullut tunnetuksi taitavasta kyvystään opettaa egyptiläistä tanssitekniikkaa ulkomaalaisille. Hän antaa yksityis- ja ryhmätunteja sekä Suomessa että Kairossa. Outi myös kiertää opettamassa tiiviskursseja ympäri maailman.

Outin festivaalikurssit


Teija Ahola

Teija Ahola

www.duendeflamenco.fi

Teija Aholan tanssiharrastus alkoi lapsena klassisella baletilla, nuorena jazz-tanssilla ja 1990-luvun alussa alkoi tiivis itämaisen tanssin opiskelu. Itämaista tanssia Teija alkoi opettaa muutaman vuoden tanssiopintojen jälkeen. Flamencon opiskelu alkoi 1997 ja Teija on tällä hetkellä Duende-flamencotanssiryhmän jäsen. Vuonna 2009 hän suoritti Dance Rumbita®- ja Rumbita Fuerte® -lisenssit. Bollywood-tanssin opetuksen hän aloitti myös vuonna 2009. Tällä hetkellä Teija Ahola opettaa pääasiassa rumbitaa ja bollywoodia Turun seudulla. Koreografioissaan hän hyödyntää laajaa kokemustaan eri tanssityyleistä. Hän esiintyy aktiivisesti sekä Duende-flamencoryhmän että bollywood-oppilaidensa kanssa.

Teijan festivaalikurssit


Laura Zaray

Laura Zaray

laurazaray.wordpress.com

Laura Zaray on kansainvälistä mainetta kerännyt nuori tanssin ammattilainen. Hän aloitti itämaisen tanssin parissa 13-vuotiaana ja on sen jälkeen opiskellut tanssia sekä Suomessa että ulkomailla alan huippujen johdolla. Laura ohjasi joitakin vuosia tanssitunteja Vantaalla ja Helsingissä, toteutti useita suosittuja tanssinäytöksiä (Hafla) ja kolme festivaalia. Lisäksi hän on voittanut useita itämaisen tanssin kilpailuja. Nykyään Laura keskittyy yksityisoppilaiden valmennukseen sekä esiintymiseen ja opettamiseen ulkomaiden tanssifestivaaleilla.

Lauran repertuaari on hyvin monipuolinen aina kansantansseista ja Reda-tekniikasta egyptiläiseen tyyliin ja modernimpaan itämaiseen tanssiin. Tekniikka on tärkeää, mutta tanssin lähestyminen sydämen ja sielun kautta on hyvin merkittävässä roolissa.

Lauran festivaalikurssit


Pirjo Huusko

Pirjo Huusko

www.yasmine.fi

Pirjo Huusko on toiminut opettajana ja koreografina vuodesta 1995 lähtien. Hän suoritti ensimmäisenä Suomessa 7HT:n itämaisen tanssin tanssinopettajakoulutuksen vuonna 2000. Pirjolla on monipuolinen tanssitausta, jota hän hyödyntää itämaisen tanssin koreografioissaan. Pirjo toimii myös Yasmine ry:n taiteellisena johtajana, ja on liki kahdenkymmenen vuoden ajan luotsannut yasmiinittarien upeat näytökset. Pirjon tunneilla ei tekniikasta tingitä, mutta samalla oppiminen luontuu hyvällä fiiliksellä ja ilon kautta!

Pirjon festivaalikurssit


Peppina Lindfors

Peppina Lindfors

www.peppinalindfors.fi

Peppina on kokenut, kannustava ja perusteellinen opettaja sekä innovatiivinen koreografi. Monipuolinen ja jatkuva eri tanssityylien ja -tekniikoiden opiskelu on antanut perspektiiviä tanssiin ja sen opettamiseen. Peppinan opetuksesta on haluttu nauttia mm. Egyptissä, Saksassa, Ruotsissa ja Norjassa, esiintymiskutsuja on tullut mm. Egyptistä, Kiinasta, Kyprokselta ja useista muista Euroopan maista.

Peppinan festivaalikurssit


Hannele Lindgren

Hannele Lindgren

www.hannelelindgren.com

Hannele on kahdenkymmenen vuoden opettajakokemuksensa aikana kouluttanut tanssijoita idästä länteen ja etelästä pohjoiseen ulkomaillakin poiketen. Käytännön työssä oppimisen lisäksi Hannele on myös opiskellut pedagogiikkaa. Tämän opiskelun tuotoksena on syntynyt tutkittua tietoa itämaisesta tanssista ja sen opettamisesta.

Opetuksessa Hannelelle on tärkeää ottaa huomioon jokaisen oppijan yksilöllisyys, mutta samalla hän näkee, että ryhmä on tärkeä oppimisen edistäjä. Vaikka Hannele suhtautuu tanssin opiskeluun vakavasti, tunneilla tanssitaan hymy huulilla ja iloiten kokemuksista ja oppimisesta!

Hannelen festivaalikurssit


Amanda Nousiainen

Amanda Nousiainen

www.dancewithmeamanda.blogspot.com

Amanda Nousiainen on turkulainen tanssija sekä tanssinopettaja. Hän on tanssinut itämaista tanssia yli kymmenen vuotta, mutta löydettyään American Tribal Stylen® ja Tribal Fusion -vatsatanssin vuonna 2007 hän alkoi tavoitteellisesti kouluttaa itseään huippuopettajien johdolla. Amanda arvostaa tanssijoissa monipuolisen ilmaisukyvyn lisäksi vahvaa tekniikkaa ja hänen erityisosaamistaan onkin Salimpour-tekniikka, josta hänellä on Level 1 -sertifikaatti. Amanda on suorittanut myös ATS® General Skills -koulutuksen.

Amandan festivaalikurssit


Anu Toivonen

Anu Toivonen

www.anutoivonen.net

Anu on monipuolinen tanssija ja koreografi. Anulle rakas egyptiläistyylinen itämainen tanssi yhdistyy toisinaan myös muualta saatuihin vaikutteisiin. Turussa omalla Moon Dance Studiollaan opettava Anu on kiertää mielellään opettamassa myös muualla Suomessa ja ulkomailla. Yhteistyö on Anun mielestä antoisaa, ja erilaiset yhteistyökuviot ja yhdistystoiminta tarjoavat fantastisia mahdollisuuksia elää tanssille!

Anun festivaalikurssit


Heli Turunen

Heli Turunen

www.heliturunen.fi

Savonlinnalainen tanssija, tanssinopettaja, koreografi, fysioterapeutti ja kulttuurituottaja Heli Turunen tunnetaan tuotteliaana tanssinäytösten ja koreografioiden ideanikkarina. Hänen luovuutensa ja ohjaustaitonsa näkyvät erityisesti isojen projektien suunnittelussa ja toteuttamisessa, mm. viisi tanssiteatteriteosta (2003–2012) yhteistyössä Farah ry:n kanssa, jossa hän myös toimii taiteellisena johtajana.

Opettajana Heli on kannustava, mutta myös vaativa. Hänelle on tärkeää, että tanssiliikkeet tehdään oikein, lihastyötä tehden, vartaloa oikealla lailla kuormittaen, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa ja tanssimisesta nauttien.

Helin festivaalikurssit


Inka Vilén

Inka Vilén

studio.inkavilen.fi

Inka Vilén on itämaisen tanssin opettaja, esiintyjä ja koreografi Tuurista Etelä-Pohjanmaalta.

Inka valmistui itämaisen tanssin opettajakoulutuksesta vuonna 2005. Itämaisen tanssin lisäksi Inka opettaa Studio Khimairassa disco-orientalia ja rumbitaa®, jonka lisenssiohjaajana Inka on toiminut vuodesta 2011. Kotitienoon lisäksi Inka pyrähtää välillä muuallekin Suomeen tanssia opettamaan.

Opettajana Inka tunnetaan eloisana ja vauhdikkaana, mutta myös perusteellisena niin tekniikan, toteutuksen kuin tulkinnankin tasolla. Inkan koreografiat kumpuavat musiikista – ei ihme, että Inkalle tanssi on vähintään yhtä paljon kuuntelemista kuin liikettä ja tunnetta.

Inka tunnetaan itämaisen tanssin piireissä myös Ishtarin päätoimittajana sekä pitkän linjan yhdistysaktiivina. Esimerkiksi Tanssiyhdistys Sahara ry:n puheenjohtajana Inka on toiminut yhdistyksen perustamisesta asti. Inka on ollut mukana järjestämässä useita tanssifestivaaleja, tanssitapahtumia ja -näytöksiä paitsi omien toimijoidensa kanssa, myös yhteistyössä eri toteuttajatahojen kanssa eri puolilla Suomea.

Inkan festivaalikurssit


Anne-Marika Turpeinen

Anne-Marika Turpeinen

tanssiina.fi

Anne-Marika Turpeinen on pientä jyväskyläläistä tanssitarvikeliikettä luotsaava käsillään näpertelevä nykytanssija, jonka mielenkiinto eri esiintyvän taiteellisen liikunnan lajeja kohtaan rönsyilee autuaasti yli laitain.

Tanssiina-puodissa on erikoistuttu kimaltavilla voimisteluteipeillä kieputtamiseen ja kieputuksesta taiteenlajin kehittämiseen yli lajirajojen. Puodissa on teipattu ja kieputettu rytmisen voimistelun, sirkustaiteen, joukkuevoimistelun ja itämaisen tanssin välineitä kimaltaviksi ja mielikuvituksellisiksi osiksi koreografiaa, jotka tukevat esitettävää kokonaisuutta niin värimaailmaltaan, ulkonäöltään, kuin tunnelmaltaankin.

Anne-Marikan festivaalikurssit


Jaa Facebookissa

Tänään on 25.9.2021
kello 14.23

Sivu päivitettiin 1.4.2014

-2667 päivää festivaaliin

Yhteystiedot

www.ishtar.fi/festivaali2014

kesafestivaali2014 (at) gmail.com

festivaali Facebookissa
www.facebook.com/
kesafestivaali2014

Ilmoittautuminen
ja näytösliput

Ilmoittaudu kursseille ja tilaa näytösliput verkkolomakkeella

Järjestäjät

Mihrimah ry.,
Karkadeh ry. ja
Tanssiyhdistys Sahara ry.

© Mihrimah ry., Karkadeh ry. ja Tanssiyhdistys Sahara ry. 2013–2021       webdesign © Inka Vilén 2013–2021